Užitečné informace

Jak uspět při hledání práce

Jak uspět při hledání práce

Jak začít

Využijte několik možností:

  1. Zavolejte nám na infolinku tel. č. +420 226 258 227. Společně najdeme přiměřenou pracovní pozici na časové období, které vám bude vyhovovat.
  2. Odešlete vyplněný registrační on-line formulář včetně vašeho životopisu. Následně vás budeme telefonicky kontaktovat a společně dohodneme další postup.
  3. Pošlete nám životopis na e-mailovou adresu praha@centralwork.eu. Poté vás budeme telefonicky kontaktovat a společně dohodneme další postup.

Vyberte si vhodnou pracovní nabídku – na našich stránkách, na inzertních portálech nebo sociálních sítích se porozhlídněte po pozici, která by vás zajímala a bavila, ale, pozor, hledejte i takovou, u které splňujete uvedené požadavky.

Pošlete strukturovaný životopis na uvedený kontakt – u každé pracovní nabídky je uveden kontakt na náboráře, který na danou pozici vybírá vhodné kandidáty, případně je zde uvedeno přímo odpovědní tlačítko. Postupujte krok po kroku, všechny instrukce jsou jasně podané. A hlavně nezapomeňte připojit strukturovaný životopis a určitě nic nezkazíte ani krátkým motivačním dopisem. 

Vyčkejte na odpověď – určitě hned po zaslání životopisu nekontaktujte náboráře, počkejte, až vás osloví emailem nebo telefonem sám. Náborář potřebuje prostor a čas na zvážení vaší žádosti, porovnání s požadavky na pozici a s přípravou k pohovoru s vámi.

Připravte se na pohovor – byl jste vybrán/a k pohovoru a již to je úspěch, nezapomeňte se na něj hlavně zodpovědně připravit.

Očekávejte další kola výběrového řízení po prvním kole pohovoru většinou samotný nábor nekončí. Pokud se tak stane a dostane hned po prvních kole nabídku, gratulujeme, pokud ne, neděje se nic výjimečného a vy se připravte na budoucí setkání s dalšími potenciálními kolegy nebo nadřízenými. Součástí dalších kol může být i testování vašich znalostí nebo praktická zkouška. Ničeho se nemusíte obávat, vše vám bude včas sděleno a naši konzultanti vám rádi pomůžou s přípravou.

Neklesejte na mysli – pokud z jakékoliv důvodu pracovní nabídka nepřijde, nezoufejte.  Zkuste slušně a bez zášti zjistit, co bylo příčinou toho, že jste nebyl vybrán. Optejte se, co by vám pomohlo k tomu, abyste byl příště úspěšnější. Zkuste se v době hledání práce nadále vzdělávat, chodit na kurzy nebo se jakkoliv přiblížit vaší vysněné práci. 

Těšte se z pracovní nabídky – pokud vše dopadne dobře, očekává vás pracovní nabídka. Pečlivě si prostudujte návrh pracovní smlouvy, nebojte se ptát a přijít s možnými návrhy z vaší strany. Pamatujte, že jakékoliv změny se lépe dělají před začátkem pracovního poměru než v jeho průběhu.

Blahopřejeme, uspěl jste ve výběrovém řízení a našel jste práci.

Další články

Výhody zaměstnání u nás

Výhody zaměstnání u nás

Jak napsat životopis

Jak napsat životopis

Všechny články

Nenašli jste vhodnou pracovní pozici?

Nechejte nám na sebe číslo.

Zavoláme vám zpět.

Nebo nám zavolejte.

Rádi vám zodpovíme veškeré dotazy.